Hyvää oloa ruoasta -kurssi 19.4.-8.5. keskiviikkoisin klo 18.15-19.30 Palokan Fysioterapin tiloissa, viimeinen kerta ma 8.5.

Talven jälkeen mieleen hiipii ajatus ruokavalion muokkaamisesta keveämpään suuntaan. Talven pimeinä kuukausina on tullut ”tankattua” ja syötyä hieman raskaammin. Kilojakin on saattanut kertyä. Keväällä mieli virkistyy ja voimaantuu ja sitä myötä voimavaroja muutosten tekemiselle löytyy enemmän. Sinulta löytyy halua ja motivaatiota tavoitella kokonaisvaltaista hyvää oloa!

Hyvää oloa ruoasta -kurssilla käymme läpi ravitsemuksen perusteita; hiilihydraatit, proteiinit, rasvat, vitamiinit ja hivenaineet ja niiden tehtävät. Käymme läpi ravitsemussuositukset, ruokakolmion ja ruokaympyrän erilaiset variaatiot. Pohdimme jokaiselle sopivia käytänteitä niin ravitsemuksen kuin ruokailurytmin osalta. Lisäksi kurssin aikana pääset ylläpitämään ruokapäiväkirjaa, ja saat siitä henkilökohtaisen palautteen sekä henkilökohtaiset ravitsemuksen ohjeet. Ohjeissa huomioidaan jokaisen yksilölliset ruokavaliot, toiveet ja tavoitteet.

Kurssin aikana pohdimme myös tervettä ruokasuhdetta, arvojamme, millainen merkitys motivaatiolla on muutoksessa, miten mieli ja mielialan heilahtelut pystytään huomioimaan. Sekä millainen merkitys kokonaiskuormituksella, levolla, liikkumisella ja syömisellä on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme.

Kurssilla hyödynnetään Life Coachingin (ratkaisukeskeisiä) keinoja ja harjoitteita. Saat jokaiselta kerralta kotiin myös pieniä kotitehtäviä edistämään muutosprosessia.

4 tapaamista 19.4.-8.5. keskiviikkoisin 18.30-19.45. Palokan Fysioterapian tiloissa, huomaa, että viimeinen kerta on ma 8.5.

 1. Perustietopaketti ravitsemuksesta
  1. Ravitsemukset perusteet: hiilihydraatit, proteiinit, rasvat, vitamiinit/hivenaineet
  2. Ravitsemussuositukset, ruokaympyrät, ruokakolmio
  3. Ruokapäiväkirjan täyttöohjeet
 2. Ruokapäiväkirjan analysointi ja henkilökohtaiset ravinto-ohjeet (mm. hh, r, pro suhteet (g/kcal per päivä). Oheissa huomioidaan jokaisen henkilökohtaiset toiveet ja tavoitteet sekä erityisruokavaliot
  1. Ruokailurytmi & ajanhallinta
 3. Motivaatio, pitkäjänteisyys ja opetteleva mieli
 4. Uni/palautuminen, liikkuminen, syöminen – rakenna itsellesi tasapainoinen kokonaisuus

Valmentajana Hanna-Kaisa Haapsaari, liikuntaneuvoja, personal trainer ja Life Coach opiskelija. Lue Hanna-Kaisasta lisää täältä >>

Hinta 179 €, kurssi toteutuu vähintään 4:llä osallistujalla. Ilmoittautuminen viimeistään 16.4. Kurssin voi maksaa myös Smartumilla, hyvinvointi e-passilla, Eazybreakillä sekä Edenred-maksulla (liikunta & kulttuuri)!
Ilmoittautuminen ja lisätiedot Hanna-Kaisa Haapsaari, hanna-kaisa@palokanfysioterapia.fi tai 040 766 6583