MARI VÄÄRÄNEN

Yrittäjä
Fysioterapeutti

mari.vaaranen@palokanfysioterapia.fi

 • Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia
 • Mekaanisen diagnosoinnin ja terapian kansainvälinen tutkinto (cert. MDT, Mc Kenzie)
 • Akupunktio

Olen valmistunut fysioterapeutiksi 1994 ja työskennellyt siitä saakka tuki-ja liikuntaelinongelmien fysioterapian parissa. Ihmisen keho ja sen toiminta sekä mielen ja kehon yhteys kiehtoo minua sitä enemmän mitä laajemmin siihen perehdyn.

Pyrin siihen, että fysioterapian vastaanotolle on helppo jokaisen tulla pienemmän tai isomman vaivan vuoksi. Haluan kohdata ihmiset kokonaisvaltaisesti ja keskustellen, kannustaa, rohkaista ja auttaa muutosprosessissa. Parasta työssäni on yhteistyö asiakkaiden kanssa, parhaat tulokset saavutetaan, kun molemmat tekevät oman osuutensa. Vaikka kannatan aktiivista fysioterapiaa, käytän esim. fascia-käsittelyjä osana fysioterapiaa aktiivisen kuntoutuksen tukena.

Vapaa-ajalla pidän kotoilusta aviomiehen ja teini-ikäisten tyttärien kanssa. Rentoudun juoksemalla ja pyöräilemällä luonnossa, kuopsuttemalla kukkapenkeissä ja kasvihuoneessa sekä hopeakoruja tekemällä.

Lue lisää Marista

KARI-PEKKA SIRKKA

Sopimusyrittäjä
Fysioterapeutti

kari-pekka.sirkka@palokanfysioterapia.fi

 • Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia
 • Mekaanisen diagnosoinnin ja terapian kansainvälinen tutkinto (cert. MDT, Mc Kenzie)
 • Akupunktio

Olen savolaislähtöinen fysioterapeutti. Kiinnostuin fysioterapiasta harrastaessani taekwondoa nuorempana. Fysioterapeutti nimeltä Mika Pihlman, joka on myös mustan vyön taekwondoka, ohjasi harjoituksia taekwondoleireillä Turussa. Hänen tietonsa liikkumisesta ja ihmiskehon toiminnasta tekivät minuun suuren vaikutuksen. Halusin oppia lisää tuki- ja liikuntaelimistön toiminnasta, ja päädyin opiskelemaan fysioterapiaa Tampereen Ammattikorkeakouluun. Valmistuin fysioterapeutiksi 2012 ja edelleenkin yhdeksän vuotta valmistumiseni jälkeen tuo tiedonjano on jatkunut.

Toteutan fysioterapiaa aktiivisella otteella, manuaalisia tekniikoita apuna hyödyntäen. Olen käynyt monipuolisesti eri lisäkoulutuksia mm. akupunktiosta, MDT-terapiasta ja purentalihasten käsittelystä.

Vapaa-ajalla harrastan kuntosaliharjoittelua. Tykkään rentoutua tietokoneella tai konsolilla pelejä pelaamalla ja lukemalla. Viime aikoina minua kiireisenä on pitänyt pieni poikani, jonka kasvamista ja kehittymistä on upea seurata.

Lue lisää Kari-Pekasta

OTTELIINA RANTANEN

Sopimusyrittäjä
Fysioterapeutti, valmentaja

otteliina.rantanen@palokanfysioterapia.fi

äitiyslomalla 25.3.2022 alkaen

 • Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia
 • Valmennuspalvelut

Minä olen Otteliina, jyväskyläläinen fysioterapeutti ja valmentaja. Olen valmistunut fysioterapeutiksi 2017 Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Koulutan itseäni ahkerasti ja olen käynyt useita koulutuksia tuki- ja liikuntaelinfysioterapiaan ja urheilufysioterapiaan liittyen.

Hoidan monipuolisesti asiakkaita fysioterapiassa tuki- ja liikuntaelinvaivoihin liittyen. Tärkeänä pidän sitä, että asiakkaana tulet kuulluksi ja fysioterapia on juuri sinulle sopivaa taustasi ja elämäntilanteesi huomioiden. Käytän fysioterapiassa erilaisia manuaalisia hoitotekniikoita yhtenä osana hoitoa. Toinen osa hoidosta on asiakkaan omaa, aktiivista kuntoutusta. Aktiiviset harjoitteet räätälöin aina tukemaan asiakkaan kuntoutusta ja kuntoutusmotivaatiota.

Lue lisää Otteliinasta

JENNA RUOKOLAINEN

Sopimusyrittäjä
Fysioterapeutti, personal trainer

jenna.ruokolainen@palokanfysioterapia.fi

Jenna

 • Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia
 • Valmennuspalvelut

Olen Jenna, Lahdesta kotoisin oleva fysioterapeutti ja Personal Trainer. Olen opiskellut Pajulahden urheiluopistossa Liikuntaneuvojaksi ja Personal Traineriksi. Pajulahden opintojen aikana ihmiskeho ja sen hyvinvointi alkoivat kiinnostamaan minua enemmän ja päätin hakeutua fysioterapia-alalle. Valmistuin fysioterapeutiksi keväällä 2021 Turun Ammattikorkeakoulusta.

Valmistumiseni jälkeen olen työskennellyt erilaisten ja kaiken ikäisten tuki- ja liikuntaelinasiakkaiden parissa. Minulle tärkeitä asioita fysioterapiassa ovat asiakkaan ongelman pääsyyn selvittäminen, luottavaisen vuorovaikutussuhteen luominen sekä yhdessä laadittujen tavoitteiden saavuttaminen. Haluan innostaa asiakasta löytämään hänen oman sisäisen motivaationsa harjoitteluun, jotta asiakkaallani olisi mahdollisuus saada fysioterapiasta kaikki potentiaali irti. Fysioterapiaa toteutan aktiivisella otteella suosien terapeuttista harjoittelua. Hyödynnän tarvittaessa myös manuaalisia tekniikoita. Tärkeintä on kuitenkin yksilöllinen terapiasuunnitelma, jossa terapiamuodot valitaan aina asiakaskohtaisesti ja asiakkaan elämäntilanne huomioiden. Teen työtäni rennolla, mutta asiantuntevalla otteella.

Vapaa-aikaani tykkään viettää aktiivisesti treenaamalla ja ulkoilun merkeissä. Vastapainona pidän myös sohvan nurkkaan käpertymisestä lempisarjan ääreen.

Lue lisää Jennasta

TITTA PENTTINEN

Sopimusyrittäjä
Koulutettu hieroja EAT

titta.penttinen@palokanfysioterapia.fi

äitiyslomalla 30.1.2023 alkaen

 • Hierojan erikoisammattitutkinto (HEAT)
 • Hieronta
 • Fasciahieronta
 • Kuumakivihieronta
 • Urheilijan lihashuolto

Olen kotoisin Etelä-Savosta, Puumalasta. Koulutetuksi hierojaksi valmistuin vuonna 2012 Punkaharjulta ja sen jälkeen muutin Jyväskylään opiskelemaan lähihoitajaksi. Kokopäiväisenä hierojan työtä olen tehnyt vuodesta 2016.
Tällä alalla minua kiehtoo alan monipuolisuus sekä ihmiskehon moninaisuus ja erilaisuus.

Minulla on kudosta tunnusteleva ja sen ehdoilla menevä tyyli käsitellä. Enimmäkseen hierontatyylini on lempeän napakka, mutta tiukoissa pisteissä tuntuu enemmän ja saa asiakkaan keskittymään hengittämiseen. Olen myös tarkka ja tunnen kudoksen tiukkuudet selkeästi. Joskus hieronta-aika kuluu laajan alueen läpi käymiseen ja toisinaan pysytään hyvinkin pienellä alueella. Minulle onkin tärkeää hoitaa jokainen asiakas hänen tarpeidensa mukaan.

Hahmotan hyvin kehon kokonaisuutena ja haluan kohdata myös sinut kokonaisena, enkä pelkästään oireiden perusteella. Arkielämä sekä henkinen jaksaminen heijastelevat vahvasti kehoomme, siksi sinun tarinasi on minulle tärkeä. Haluan luoda hieronta kerrasta välittävän, kiireettömän sekä turvallisen.

Ihmisenä olen rauhallinen, nauravainen ja hyvä kuuntelija. Kyllä minusta myös juttukaveria löytyy, mutta minulle ei ole kiusallista olla hieronnan ajan ihan vaan hiljaa, jos asiakas niin haluaa.

Tunnen omat rajani ja hahmotan hyvin, milloin ohjata asiakas käymään esimerkiksi lääkärissä tai fysioterapeutilla. Teen erittäin tiivistä yhteistyötä meidän fysioterapeuttien kanssa.
Minua innostaa saada auttaa ihmisiä, tämän alan kehittyminen sekä uusi tieto. Pidän tärkeänä kouluttautumisen lisäksi myös sitä, että minulla on tiivis ja mahtava työporukka ymparilläni.

Viihdyn vapaa-ajalla paljon kotona ja läheisteni seurassa. Olen aina tykännyt liikunnasta, mutta laji vaihtuu innostuksen mukaan. Tällä hetkellä lenkkeily, maastopyöräily ja sali on parasta

Lue lisää Titasta

OSKARI OJANPERÄ

Sopimusyrittäjä
Koulutettu hieroja

oskari.ojanpera@palokanfysioterapia.fi

 • Hieronta

Olen Oskari, keskisuomalaislähtöinen koulutettu hieroja. Valmistuin hierojaksi Vierumäen Urheiluopistosta vuonna 2019. Asuttuani muutamia vuosia itäisessä Suomessa, olen sittemmin paluumuuttanut takaisin Keski-Suomeen ja toiminut hierojana palomiehen työn ohessa. Tälle alalle minut veti kiinnostus ihmiskehoa ja sen toimintaa kohtaan. Koen tärkeäksi sen, että pystyn hierojana auttamaan ihmisiä päivittäin.

Hieronnan haluan toteuttaa aina asiakaskohtaisesti toiveitasi ja tarpeitasi kuunnellen. Jokainen keho on yksilö ja niitä kuuluu mielestäni myös hoitaa yksilöllisesti. Selvitämme yhdessä hieronnan tarpeesi haastattelun, liiketestien ja tunnustelun avulla. Hierontaani voi tulla myös ilman suurempia vaivoja ihan vain rentoutumaan! Hieronta ei ole pelkästään kehonhuoltoa, vaan myös mielenhuoltoa.

Hieronnassani sopeutan voimakkuuden ja rytmin aina asiakkaan mukaan. Käytän hieronnassani niin klassisen kuin urheiluhieronnan otteita, fascia- eli lihaskalvokäsittelyä, passiivisia venytyksiä, kuivakuppausta sekä kinesioteippausta.
Vastaanotolleni haluan luoda rennon, avoimen ja turvallisen ilmapiirin. Luokseni on helppo tulla hoidettavaksi matalalla kynnyksellä. Minusta on hyväksi kuuntelijaksi, mutta arvostan myös mahdollista toivettasi saada vain nauttia hiljaa hieronnasta.

Vapaa-aikani koostuu koiran kanssa touhuamisesta, liikunnasta ja kotoilusta. Liikun paljon luonnossa ja syksyisin sienestys ja marjastus ovatkin lähellä sydäntä. Liikuntaa tulee harrastettua monipuolisesti, joskin koiran lenkittäminen lienee yleisin laji tällä hetkellä.

 

HANNA-KAISA HAAPSAARI

Sopimusyrittäjä
Liikuntaneuvoja, Personal Trainer /PT (Kuortaneen urheiluopisto)
Life Coach-opiskelija (Life Coach Academy)

hanna-kaisa@palokanfysioterapia.fi
puh. 040 766 6583


Olen Hanna-Kaisa, Palokan fysioterapian liikunta- ja hyvinvointivalmentaja/ personal trainer. Olen valmistunut Kuortaneen urheiluopistolta liikuntaneuvojaksi ja Personal Traineriksi. Tällä hetkellä opiskelen myös sertifioiduksi Life Coachiksi vuoden mittaisessa koulutuksessa.

Valmentamisessani keskiössä on ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvointi, liikunta, lepo ja ravitsemus. Autan sinua kuuntelemaan oman kehosi viestejä ja ymmärtämään kokonaiskuormituksen merkityksen. Autan sinua rutiinien löytämisessä ja saamaan liikunnasta iloa ja nautintoa. Sinä määrittelet tavoitteen ja minä kuljen mukana kuunnellen, tsempaten, motivoiden, yhdessä tehden sekä lempeän napakasti ohjaten.

Minulla on monipuolinen lajitausta. Olen nuorempana kilpaillut palloilulajeissa korkeimmilla sarjatasoilla, silloin liikunta oli jokapäiväistä ja tavoitteellista. Nykyisin nautin enemmän luonnossa liikkumisesta joko kävellen, juosten tai pyöräillen. Kerran kesässä teen Lapissa pidemmän vaelluksen ja osallistun polkujuoksu- ja pyöräilytapahtumiin. Kesän 2022 tavoitteena on osallistua ainakin Saimaa Cycle Tour 300 km, Syöte MTB-tapahtumiin sekä mahdollisesti syksyllä vielä polkujuoksutapahtumaan! Pidän edelleen myös erilaisista palloilupeleistä, laskettelen ja hiihdänkin silloin tällöin. Lihaskuntoharjoittelu sekä kehonpainolla että salilla sisältyvät omaan harjoitteluuni ja lisäksi huollan kehoani monipuolisella liikkuvuus- ja kehonhuoltoharjoittelulla. Monipuolinen lajitaustani ja koulutukseni mahdollistaa sen, että pystyn auttamaan asiakkaita monipuolisesti eri lajien parissa. Yksilöllinen valmentaminen ei tarkoita sitä, että aina pitää mennä salille puntteja nostelemaan. Harjoittelu voi olla hyvin monipuolista ja harjoitteluohjelma rakennetaan monen eri lajin ympärille. Olen myös utelias oppimaan ja ottamaan selvää, mikäli joku laji ei ole itselleni ennestään tuttu. Ota rohkeasti yhteyttä!

”Hanna-Kaisa on helposti lähestyttävä, lämmin ja huumorintajuinen tyyppi. Saa sellaisetkin hommat tuntumaan kivalta, jotka ei edes oo kivoja. Tosi kannustava ja tsemppaava, osaa antaa palautetta ja myös ottaa sitä vastaan. HK on hirmu liikunnallinen ja kokemusta useammasta lajista. HK:n kanssa oli helppo ”rapakuntoisenakin” lähteä touhuamaan ja kokeilemaan hommia ja sen seurauksena vielä innostua asiasta”. Voin kyllä lämpimästi suositella. – Johanna

Hanna-Kaisa on valmentajana napakka, iloinen, kannustava huipputyyppi.” – Saija