Lue myös: Milloin fysioterapiaan?

Fysioterapia perustuu uusimpaan saatavilla olevaan tietoon terveydestä, liikkumisesta ja toimintakyvystä. Fysioterapian tavoite on erilaisten tuki- ja liikuntaelimistön kipujen lievittyminen, kudoksen tai kehonosan liikkuvuuden ja liikkeen palauttaminen sekä asiakkaan toimintakykyyn vaikuttaminen kokonaisvaltaisesti. Parhaaseen tulokseen päästään asiakkaan ja fysioterapeutin aktiivisella yhteistyöllä.

Fysioterapiaan voivat tulla kaiken ikäiset ihmiset. Fysioterapia voi olla kuntouttavaa ja hoitavaa tai sitä voidaan toteuttaa myös ennaltaehkäisevässä mielessä. Fysioterapiassa huomioidaan esimerkiksi arjen fyysisiä ja psyykkisiä kuormitustekijöitä, elämäntilannetta, kehon toimintakykyä ja nukkumista.

Fysioterapiasarja aloitetaan asiakkaan oireiden kartoituksella ja fysioterapeutin tutkimuksella. Fysioterapeuttisella tutkimuksella kartoitetaan asiakkaan toiminta- ja liikkumiskykyä ja niihin liittyviä ongelmia. Tarkoituksena on pyrkiä löytämään ongelman varsinainen syy ja selvittää, johtuvatko Sinun kipusi ja oireesi ns. toiminnallisesta häiriöstä. Toiminnalliset ongelmat ovat hoidettavissa fysioterapialla, ja puuttumalla oireiden varsinaisiin syihin, voidaan usein saada pidempiaikaisia tuloksia. Tarvittaessa ohjaamme Sinut lääkärin arvioon ja tarkempiin tutkimuksiin.

Fysioterapian sisältö rakennetaan yksilöllisesti ja se voi vaihdella paljonkin eri tilanteissa.

Fysioterapian menetelmiä ovat mm.

  • manuaalinen terapia (mobilisoivat käsittelyt, hieronta, fasciakäsittelyt),
  • erilaiset harjoitteet fysioterapiakäynnillä tehtyinä, kotiharjoituksina tai kuntosaliharjoituksina,
  • akupunktio ja sähköakupunktio (PENS), elektroterapia (tns, didy, ultraääni),
  • erilaiset teippaukset (kinesioteippaus, dynamic taping, urheiluteippaus).

Katso vapaat ajat ja varaa omasi