Faskiarautahieronta

Faskiarautahieronta palauttaa lihaskalvon elastisuutta, parantaa sen nesteytystä ja poistaa mahdollisia kiinnikkeitä lihaskalvojen välillä. Lihaskalvo eli fascia on sidekudosta, joka ympäröi lihaksia ja muita pehmytkudoksia yhdistäen eri kehonosat toisiinsa. Pinnallinen fascia on heti ihon alla, joka mahdollistaa ihon liukumisen lihasten päällä. Seuraavana on syvä fascia, joka yhdistää kehon lihaskerrokset yhtenäisiksi ketjuiksi. Viskeraalinen fascia ympäröi ja kannattelee sisäelimiä.
Pinnallisen ja syvän fascian tulisi liukua toisiinsa nähden. Kalvojen välisen liikkeen vähentyessä lihasten toiminta heikkenee, lihas kipeytyy ja nivelen toiminta rajoittuu. Fasciarauta käsittelyllä pyritään palauttamaan normaali tilanne kalvoston liikkumiseen itseensä sekä muihin kudoksiin nähden.
Fascia-raudoin tehty käsittely on voimakkaampaa hierontaan verrattuna. Käsittelyn paineen ja venytyksen aiheuttama kudosstimulaatio rikkoo kiinnikkeitä ja edistää kudoksen paranemista.

Lihaskalvohieronnan tavoitteita:

  • Leposäryn poistaminen
  • Kivuton liikelaajuus
  • Kuormituskivun poistaminen
  • Lihastasapainon ja normaalien liikemallien palauttaminen
  • Painearkuuden poistaminen
  • Sidekudosten paraneminen
  • Kiinnikkeiden poistaminen esimerkiksi haava-alueilta

Hieronta pohjautuu fascia linjojen läpikäymiseen. Hoidon alussa testataan fascia- linjojen liikkuvuutta, tehdään käsittely ja lopuksi toistetaan testiliikkeet. Käsittelyn jälkeen on muistettava juoda reippaasti vettä. Fascia sitoo itseensä paljon nestettä, kun sitä käsitellään fascia luovuttaa nestettä ympäröiviin kudoksiin. Jotta fascia palautuisi käsittelyn jälkeen, on sen nestetasapainosta huolehdittava riittävällä veden juonnilla. Fascia-rauta käsittelyä edeltävä päivänä ja päivä käsittelyn jälkeen tulisi välttää kovaa treeniä. Kevyt liike koko keholle ja käsitellyille alueille on suotavaa.

Jos et ole aikaisemmin ollut fascia-rauta käsittelyssä, varaa ensimmäiselle käynnille 30min. aika. Siinä ajassa käymme läpi pienemmän alueen, jolloin fascia tottuu käsittelyyn. Jatkossa suunnittelemme yhdessä sinulle sopivan pituisen ajan.

Katso video faskiarautakäsittelystä.

Katso vapaat ajat ja varaa omasi