Hieronta

Hieronta tarkoittaa pehmytkudosten mekaanista käsittelyä. Se on yksi maailman vanhimpia hoitomuotoja ja hyvin suosittu erilaisten kipu- ja kireystilojen hoidossa. Hieronnalla on monia positiivisia vaikutuksia kehoomme. Se lisää lihasten aineenvaihduntaa, minkä ansiosta lihas palautuu tehokkaasti rasituksesta, rentoutuu ja muuttuu elastisemmaksi. Hieronta myös vähentää kipua ja rentouttaa kokonaisvaltaisesti sekä kehoa että mieltä.

Hieronta toteutetaan aina asiakkaan tarpeen mukaan. Yksittäisellä käynnillä hierottavat alueet sekä mahdollinen pidemmän ajan tavoite suunnitellaan aina asiakkaan kanssa. Hieronnassa otamme huomioon kehon kokonaisuutena, sillä joskus oireen aiheuttava kudos voi ollakin kauempana kuin missä oire tuntuu. Esimerkiksi kireät rintalihakset vetävät hartioita eteen, mikä saattaa aiheuttaa hartianseudun ja niskan kipua. Tai kireä takareisi vaikeuttaa normaalin liikkeen tuottamisen kävellessä ja sen seurauksena vastakkaisessa olkapäässä saattaa tuntua kipua.

Eri hierontaotteilla saavutetaan erilaisia vaikutuksia kudoksiin. Jos edellisestä hierontakerrasta on kulunut aikaa, tehdään hieronta kevyempänä käyttäen laajoja otteita. Kun hierottavan alueen kokonaiskireys alkaa vähenemään, paljastuu syvemmältä kudoksista tiukempia kohtia. Tiukempien kohtien pehmittämiseksi otteet muuttuvat kudosta muokkaavammiksi ja ne yleensä koetaan myös voimakkaampina.

Hieronnan jälkeen on hyvä välttää voimakasta fyysistä rasitusta. Sen sijaan kevyt liike on suositeltavaa, esimerkiksi liikkuvuusharjoittelu tai kävelylenkki ovat hyviä vaihtoehtoja. Kevyellä liikkeellä ylläpidät hieronnalla saavutettua liikkuvuutta ja rentoutta.

Hierontaan ei pidä tulla kuumeisena. Kuumeen lisäksi yleisimpiä vasta-aiheita ovat tarttuvat ihosairaudet, pahanlaatuiset kasvaimet ja veritulppa. Jos olet epävarma siitä, että voitko mennä hierontaan, varmista asia hierojaltasi tai lääkäriltäsi.

Katso vapaat ajat ja varaa omasi