Personal Training

Personal training on yksilöllistä, valmennettavan tarpeet huomioivaa valmennusta valmentajan ohjauksessa. Valmentaja laatii sinulle henkilökohtaisen päivittäisen harjoitusohjelman (lepo huomioiden), joka voi sisältää monenlaista toiveidesi mukaista liikuntaa mm. lihaskuntoharjoittelua kotona/kuntosalilla/vedessä, liikkuvuusharjoittelua ja aerobista  kävellen/ sauvakävellen/juosten/pyöräillen/uiden/vesijuosten. Lisäksi viikon harjoitusohjelmassa huomioidaan muut liikuntaharrastukset esimerkiksi pallopelit. Personal trainer laatii useimmiten yksilöllisen ohjelman useampaan liikuntamuotoon. Lisäksi Personal trainer varmistaa riittävän levon ja ravinnon riittävyyden ja sopivuuden. Lihaskuntoharjoittelussa suoritustekniikka on merkittävässä osassa, valmentaja pitää huolen, että suoritukset ovat turvallisia ja tekniikka on kunnossa. Lue lisää Personal trainer palveluista alta!

Milloin personal trainer valmennuksesta on hyötyä?

Personal trainer / PT on paikallaan silloin, kun kehossasi on kolotusta tai vaivoja/vammoja, joiden parantamiseksi tarvitaan oikein kohdennettua ja turvallista harjoittelua valmentajan ohjauksessa.

Olosi on nuutunut ja huomaat, että salille tai lenkkipolulle lähtemisen sijaan valitset mieluummin sohvalla löhöilyn. Tarvitset uutta intoa ja motivaatiota liikkumiseen, jota valmentaja tuo tullessaan.

Silloin, kun haluaisit liikkua enemmän, mutta et tiedä mistä aloittaa. Valmentaja auttaa alkuun, laatii ohjelman ja ohjaa ja opastaa oikeaoppiseen ja turvalliseen harjoitteluun.

Personal trainerin ammattitaidosta on apua myös silloin, kun into ja motivaatio on kohdillaan, mutta harjoitusohjelma junnaa samaa rataa viikosta toiseen eikä kehitystä tapahdu. Saat nousujohteisen ja tavoitteellisen harjoitusohjelman, seurannan ja ohjelman päivitykset. Lajisi voi olla esimerkiksi juoksu, pyöräily tai kuntosaliharjoittelu.

Valmentaja voi kulkea matkassasi mukana pidemmän aikaa, laatia kokonaisvaltaisen liikunta- ja hyvinvointiohjelman sisältäen liikunnan, ravinnon, unen/palautumisen, harjoitella kanssasi ja tsempata, kun kohtaa ala- ja ylämäkiä. Tai valmentaja voi laatia sinulle harjoitteluohjelman ja nähdä kanssasi kerran tai kaksi. Vaihtoehtoja on yhtä monta kuin tarpeita. Valmentaja ottaa aina ohjelmaa laatiessaan huomioon kokonaisvaltaisesti elämäntilanteen kuormituksen, unen ja palautumisen, työn, liikuntataustan, terveydentilan ja ravinnon. Valmentaja kuuntelee sinun toiveesi ja tavoitteesi ja kokoaan palasista yhteen tarvitsemasi kokonaisuuden.

Tarkoittaako PT-valmennus aina kuntosaliharjoittelua?

Ei tarkoita. Yleensä valmennettavalle laaditaan viikko-ohjelma, joka sisältää sekä aerobista- (kävely, juoksu, hiihto, pyöräily, uinti tms.), lihaskunto- ja kehonhuoltoharjoittelua, seassa voi olla tunti myös padelia tai sulkapalloa eli on liikunta on hyvin monipuolista. Tai harjoittelusi voi olla tavoitteellista juoksuvalmennusta, jolloin harjoittelu painottuu juoksemiseen. Tähän sinä voit vaikuttaa toiveidesi kanssa itse. Myös valmentaja voi olla mukanasi lähes lajissa kuin lajissa, mikä on sinusta kivaa!

Millainen on hyvä Personal Trainer?

 • Laatii toiveidesi ja tavoitteidesi mukaisen suunnitelman ja ohjelman
 • Ottaa huomioon elämän kokonaistilanteen/-kuorman
 • Tuo uusia näkökulmia ja tapoja harjoitella
 • Omaa monipuolisen lajituntemuksen
 • Varmistaa turvallisen harjoittelun
 • Tuo säännöllisyyttä ja rutiinia harjoitteluun
 • Kannustaa ja on tukena

Mitä Personal Training tyypillisesti pitää sisällään:

 • Alkukartoituksen
 • Mittaukset
 • Harjoitussuunnitelman (yleensä: lihaskunto-, liikkuvuus- ja aerobinen)
 • Ruokavalio-ohjelman
 • Tapaamiset
 • Etätuki (pääosin Trainero-sovelluksen kautta)

Lajivaihtoehdot:

Kokonaisuus räätälöidään aina sinun tarpeidesi mukaiseksi. Ota rohkeasti yhteyttä niin jutellaan mikä olisi sinulle sopiva kokonaisuus!

Lue lisää valmentajasta

Lue lisää palvelupaketeista hinnastosta