Juoksukoulu maanantaisin 29.8.-19.9.2022 klo 17.30-18.45

Juoksukoulu on juuri sinulle, jos
 • Haluat oppia juoksemaan monipuolisesti erilaisia lenkkejä.
 • Haluat tietää millaiset harjoitteet tukevat juoksun tekniikkaa ja taloudellisuutta
 • Haluat tehostaa harjoitteluasi tai kehittää juoksunopeuttasi.
 • Haluat kehittää juoksutekniikkaasi
 • Mietit miten voisit valmistautua talven hiihtokauteen
  tai
 • Haluat saada hyvän juoksudraivin päälle ja jatkaa juoksua läpi talven.

Näihin asioihin sekä moneen muuhun juoksuharjoitteluun liittyvään seikkaan saat lisää tietoa juoksukoulun aikana. Ei ole väliä oletko jo hieman pidempään juoksua harrastanut vai täysin vasta-alkaja, juoksukoulusta on varmasti iloa jokaiselle juoksuharrastajalle. Jokaisen tapaamiskerran aikana teemme teemaan liittyviä harjoitteita sekä käymme juoksemassa.

4:n tapaamisen teemat:

 • 29.8. Hyvä juoksutekniikka: Hyvä juoksutekniikka tukee juoksun taloudellisuutta ja auttaa ehkäisemään rasitusvammoja. Käymme läpi hyvän tekniikan avaintekijöitä ja käymme läpi jokaisen osallistujan juoksutekniikkaa sekä teemme yhdessä harjoitteita, joilla voit kehittää juoksun tekniikkaa. Lopuksi teemme yhdessä kevyen juoksulenkin.
 • 5.9. Juoksijan lihaskuntoharjoittelu: Käymme läpi millainen lihaskuntoharjoittelu tukee juoksun tekniikkaa ja taloudellisuutta ja ehkäisee vammojen syntymisen. Teemme illan aikana lyhyen lihaskuntoharjoituksen ja lopuksi juoksulenkin.
 • 12.9. Juoksijan liikkuvuusharjoittelu ja kehonhuolto: Liikkuvuusharjoittelu ja kehonhuolto ovat osa juoksuharjoittelua. Käymme läpi helppoja liikkuvuutta kehittäviä liikkeitä ja kehonhuoltoa ja teemme rauhallisen peruskestävyystreenin.
 • 19.9. Juoksuharjoittelun rytmittäminen: Käymme läpi harjoittelun perusperiaatteita 80%/20% sääntöä, peruskestävyys ja vauhtikestävyysharjoittelua. Teemme intervallitreenin.
 • Juoksukoulun päätteeksi: Saat käyttöösi läpikäymämme harjoitukset (lihaskunto, liikkuvuus ja kehonhallinta) sekä muuta materiaalia liittyen juoksuharjoitteluun. Lisäksi saat itsellesi henkilökohtaisen 4 viikon juoksuohjelman, jonka avulla pääset jatkamaan nousujohteista harjoittelua kohti loppukesän juoksutavoitetta (5km/10km/21km).
 • Yhden tapaamisen kesto on 75 minuuttia. Jokaisen tapaamisen lähtöpaikka on Palokan fysioterapia (Olavintie 1, sisäpiha) ellei toisin yhdessä sovita.

Juoksulenkille jaamme porukan vauhdin mukaan tarvittaessa pienempiin ryhmiin. Muut harjoitukset tehdään yhdessä. Juoksuun perehtynyt valmentaja tukee ja kannustaa harjoituksissa sekä antaa hyvät eväät jatkaa harrastusta juoksun parissa.

Tässä kevään juoksukoulun osallistujan Jani palaute:

Osallistuin Palokan fysioterapian juoksukouluun ja voin oman kokemuksen perustella suositella lämpimästi kenelle tahansa sekä etenkin kaltaiselleni noviisille. Yhteisistä harjoituksista sai uutta oppia ja eväitä niin juoksun tekniikkaan ja teoriaan kuin myös muuhun kehon harjoittamiseen ja huoltamiseen.

Lopuksi saatu neljän viikon räätälöity ohjelma jatkuvalla seurannalla antoi syventävää oppia miten juoksua harjoitella vaihtelevilla treeneillä ja progressiolla, ja oman kehityksen pystyi myös huomaamaan.
Hanna-Kaisan kanssa oli mukava treenata, sillä tunnelma oli rennon kepeä, mutta kokoajan käytiin täyttä asiaa ja ammattitaidon huomasi taustalla. Kurssilaiset myös kohdattiin kaikki yksilöinä omista lähtökohdistaan. Suosittelen siis Hanna-Kaisan vetämää juoksukoulua kelle tahansa kuka haluaa tehostaa omaa juoksua ja harjoitteluaan tai ottaa ensi askeleen lajin pariin!
– Jani –

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: hanna-kaisa@palokanfysioterapia.fi tai 040 766 6583.
Hinta: 88 €, toteutuu, kun osallistujia vähintään 4 henkilöä (max. 10). Viimeinen ilmoittautumispäivä perjantai 26.8. Lähetän sinulle ilmoittautumisen jälkeen taustakyselyn, joka helpottaa ohjelman lopullisessa suunnittelussa sekä lisätietoa ja laskun. HUOM! Juoksukoulun voit maksaa myös Smartumilla, hyvinvointi e-passilla, Eazybreakillä sekä Edenred-maksulla (liikunta & kulttuuri), ilmoita tästä ilmoittautumisen yhteydessä!

Valmentaja: Hanna-Kaisa Haapsaari, liikuntaneuvoja, Personal Trainer ja viitta vaille valmis Life Coach (lisätietoja Hanna-Kaisasta voit lukea täältä).