Juoksukoulu keskiviikkoisin 10.5.-31.5.2023 klo 18.30-19.45
Lisäksi saat 4 viikon henkilökohtaisen juoksuohjelman kesäkuuksi. 

 • Oletko asettanut ensi kesälle/syksylle tavoitteeksi juosta 5km/10 km/puolimaraton, mutta et oikein tiedä miten harjoitella?
 • Mietitkö olisiko juoksutekniikassasi parannettavaa?
 • Sinulla on ollut pitkä tauko juoksusta, etkä oikein uskalla omin neuvoin aloittaa?
 • Mietit millaiset muunlaiset harjoitteet tukevat juoksun tekniikkaa ja taloudellisuutta?
 • Haluat tehostaa harjoittelua tai kehittää juoksunopeutta, mutta et oikein tiedä millaisilla harjoituksilla?

Näihin kysymykseen sekä moneen muuhun juoksuharjoitteluun liittyvään kysymykseen saat vastauksia juoksukoulun aikana. Ei ole väliä oletko jo hieman pidempään juoksua harrastanut vai täysin vasta-alkaja, juoksukoulusta on varmasti iloa jokaiselle juoksuharrastajalle. Jokaisen tapaamiskerran aikana teemme teemaan liittyviä harjoitteita sekä käymme juoksemassa.

4:n tapaamisen teemat:

 • 10.5. Hyvä juoksutekniikka: Hyvä juoksutekniikka tukee juoksun taloudellisuutta ja auttaa ehkäisemään rasitusvammoja. Käymme läpi hyvän tekniikan avaintekijöitä ja käymme läpi jokaisen osallistujan juoksutekniikkaa sekä teemme yhdessä harjoitteita, joilla voit kehittää juoksun tekniikkaa. Lopuksi teemme yhdessä kevyen juoksulenkin.
 • 17.5. Juoksijan lihaskuntoharjoittelu: Käymme läpi millainen lihaskuntoharjoittelu tukee juoksun tekniikkaa ja taloudellisuutta ja ehkäisee vammojen syntymisen. Teemme illan aikana lyhyen lihaskuntoharjoituksen ja lopuksi juoksulenkin.
 • 24.5. Juoksijan liikkuvuusharjoittelu ja kehonhuolto: Liikkuvuusharjoittelu ja kehonhuolto ovat osa juoksuharjoittelua. Käymme läpi helppoja liikkuvuutta kehittäviä liikkeitä ja kehonhuoltoa ja teemme rauhallisen peruskestävyystreenin.
 • 31.5. Juoksuharjoittelun rytmittäminen: Käymme läpi harjoittelun perusperiaatteita 80%/20% sääntöä, peruskestävyys ja vauhtikestävyysharjoittelua. Teemme intervallitreenin.
 • Juoksukoulun päätteeksi: Saat käyttöösi läpikäymämme harjoitukset (lihaskunto, liikkuvuus ja kehonhallinta) sekä muuta materiaalia liittyen juoksuharjoitteluun. Lisäksi saat itsellesi henkilökohtaisen 4 viikon juoksuohjelman, jonka avulla pääset jatkamaan nousujohteista harjoittelua kohti loppukesän juoksutavoitetta (5km/10km/21km).
 • Yhden tapaamisen kesto on 75 minuuttia. Jokaisen tapaamisen lähtöpaikka on Palokan fysioterapia (Koivutie 1, piha-alue) ellei toisin yhdessä sovita.

Juoksulenkille jaamme porukan vauhdin mukaan tarvittaessa pienempiin ryhmiin. Muut harjoitukset tehdään yhdessä. Juoksuun perehtynyt valmentaja tukee ja kannustaa harjoituksissa sekä antaa hyvät eväät jatkaa harrastusta juoksun parissa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: hanna-kaisa@palokanfysioterapia.fi tai 0407666583.
Hinta: 99 €. Lisäksi saat InBody-kehonkoostumismittauksen veloituksetta, kun tulet mittaukseen 10.5. Lue InBody-mittauksesta lisää >>. Varaa aika InBody-mittaukseen täältä >> Juoksukoulun viimeinen ilmoittautumispäivä ma 8.5. Lähetän sinulle ilmoittautumisen jälkeen taustakyselyn, joka helpottaa ohjelman ja juoksuryhmien lopullisessa suunnittelussa, sekä lisätietoa ja laskun. HUOM! Juoksukoulun voit maksaa myös Smartumilla, hyvinvointi e-passilla, Eazybreakillä sekä Edenred-maksulla (liikunta & kulttuuri)!

Valmentaja: Hanna-Kaisa Haapsaari, liikuntaneuvoja, Personal Trainer (lisätietoja Hanna-Kaisasta voit lukea täältä).

Tässä viime kevään juoksukoulun osallistujan Jani palaute:

Osallistuin Palokan fysioterapian juoksukouluun ja voin oman kokemuksen perustella suositella lämpimästi kenelle tahansa sekä etenkin kaltaiselleni noviisille. Yhteisistä harjoituksista sai uutta oppia ja eväitä niin juoksun tekniikkaan ja teoriaan kuin myös muuhun kehon harjoittamiseen ja huoltamiseen.

Lopuksi saatu neljän viikon räätälöity ohjelma jatkuvalla seurannalla antoi syventävää oppia miten juoksua harjoitella vaihtelevilla treeneillä ja progressiolla, ja oman kehityksen pystyi myös huomaamaan.
Hanna-Kaisan kanssa oli mukava treenata, sillä tunnelma oli rennon kepeä, mutta kokoajan käytiin täyttä asiaa ja ammattitaidon huomasi taustalla. Kurssilaiset myös kohdattiin kaikki yksilöinä omista lähtökohdistaan. Suosittelen siis Hanna-Kaisan vetämää juoksukoulua kelle tahansa kuka haluaa tehostaa omaa juoksua ja harjoitteluaan tai ottaa ensi askeleen lajin pariin!
– Jani –