Juoksukoulu keskiviikkoisin 8.5.-29.5.2024 klo 18.30-19.45
Lisäksi saat 4 viikon henkilökohtaisen juoksuohjelman kesäkuuksi. 

 • Oletko asettanut ensi kesälle/syksylle tavoitteeksi juosta 5km/10 km/puolimaratonin, mutta et oikein tiedä miten harjoitella?
 • Mietitkö olisiko juoksutekniikassasi parannettavaa?
 • Sinulla on ollut pitkä tauko juoksusta, etkä oikein uskalla omin neuvoin aloittaa?
 • Mietit millaiset muunlaiset harjoitteet tukevat juoksun tekniikkaa ja taloudellisuutta?
 • Haluat tehostaa harjoittelua tai kehittää juoksunopeutta, mutta et oikein tiedä millaisilla harjoituksilla?

Näihin kysymykseen sekä moneen muuhun juoksuharjoitteluun liittyvään kysymykseen saat vastauksia juoksukoulun aikana. Ei ole väliä oletko jo hieman pidempään juoksua harrastanut vai vain vähän juoksukilometrejä omaava, juoksukoulusta on varmasti iloa! Jokaisen tapaamiskerran aikana teemme teemaan liittyviä harjoitteita Palokan urheilukentällä tai sen läheisyydessä.

4:n tapaamisen teemat:

 • 8.5. Hyvä juoksutekniikka: Hyvä juoksutekniikka tukee juoksun taloudellisuutta ja auttaa ehkäisemään rasitusvammoja. Käymme läpi hyvän tekniikan avaintekijöitä ja käymme läpi jokaisen osallistujan juoksutekniikkaa sekä teemme yhdessä harjoitteita, joilla voit kehittää juoksun tekniikkaa.
 • 15.5. Juoksijan lihaskuntoharjoittelu: Käymme läpi millainen lihaskuntoharjoittelu tukee juoksun tekniikkaa ja taloudellisuutta ja ehkäisee vammojen syntymisen. Käymme treenin aikana läpi erilaisia lihaskuntoharjoitteita ja teemme muita juoksuharjoitteita.
 • 22.5. Juoksijan liikkuvuusharjoittelu ja kehonhuolto: Liikkuvuusharjoittelu ja kehonhuolto ovat osa juoksuharjoittelua. Käymme illan aikana läpi helppoja liikkuvuutta kehittäviä liikkeitä ja kehonhuoltoa sekä juoksemme.
 • 29.5. Juoksuharjoittelun rytmittäminen: Käymme läpi harjoittelun perusperiaatteita 80%/20% sääntöä, peruskestävyys ja vauhtikestävyysharjoittelua. Teemme illan aikana intervallitreenin.
 • Juoksukoulun päätteeksi: Saat käyttöösi läpikäymämme harjoitukset (lihaskunto, liikkuvuus ja kehonhallinta) sekä muuta materiaalia liittyen juoksuharjoitteluun. Lisäksi saat itsellesi henkilökohtaisen 4 viikon juoksuohjelman, jonka avulla pääset jatkamaan nousujohteista harjoittelua kohti loppukesän juoksutavoitetta (5km/10km/21km).
 • Yhden tapaamisen kesto on 75 minuuttia. Jokaisen tapaamisen aloituspaikkana Palokan yleisurheilukenttä ellei toisin sovita.

Juoksuun perehtynyt valmentaja tukee ja kannustaa harjoituksissa sekä antaa hyvät eväät jatkaa harrastusta juoksun parissa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: hanna-kaisa@palokanfysioterapia.fi tai 0407666583.
Hinta: 99 €, sisältäen 20 euron arvoisen kehonkoostumusmittauksen. Mittauspäivä 15.5. Palokan Fysioterapian tiloissa. Lue mittauksesta lisää >>. Ilmoittaudu juoksukouluun viimeistään ti 7.5. klo 18. Lähetän sinulle ilmoittautumisen jälkeen taustakyselyn, joka helpottaa lopullisessa suunnittelussa, sekä lisätietoa ja laskun. HUOM! Juoksukoulun voit maksaa myös Smartumilla, hyvinvointi e-passilla, Eazybreakillä sekä Edenred-maksulla (liikunta & kulttuuri)!

Valmentaja: Hanna-Kaisa Haapsaari, liikuntaneuvoja, Personal Trainer (lisätietoja Hanna-Kaisasta voit lukea täältä).

Tässä juoksukoulun osallistujien palautteita:

Osallistuin Palokan fysioterapian juoksukouluun ja voin oman kokemuksen perustella suositella lämpimästi kenelle tahansa sekä etenkin kaltaiselleni noviisille. Yhteisistä harjoituksista sai uutta oppia ja eväitä niin juoksun tekniikkaan ja teoriaan kuin myös muuhun kehon harjoittamiseen ja huoltamiseen.

Lopuksi saatu neljän viikon räätälöity ohjelma jatkuvalla seurannalla antoi syventävää oppia miten juoksua harjoitella vaihtelevilla treeneillä ja progressiolla, ja oman kehityksen pystyi myös huomaamaan.
Hanna-Kaisan kanssa oli mukava treenata, sillä tunnelma oli rennon kepeä, mutta kokoajan käytiin täyttä asiaa ja ammattitaidon huomasi taustalla. Kurssilaiset myös kohdattiin kaikki yksilöinä omista lähtökohdistaan. Suosittelen siis Hanna-Kaisan vetämää juoksukoulua kelle tahansa kuka haluaa tehostaa omaa juoksua ja harjoitteluaan tai ottaa ensi askeleen lajin pariin!
– Jani (2022) –
”Tsemppaava vetäjä, Kiitos! Sain koulusta uutta innostusta juoksuun ja uusia juttuja kehon huoltoon.” – Juoksukoulun osallistuja 2023-
”Kokonaisuutena tosi hyvä paketti ja melko lyhyessä ajassa sai paljon hyödyllistä tietoa.” – Juoksukoulun osallistuja 2023 –
”Hyvä juoksukoulu ja joka kerralla tuli hyviä vinkkejä. Seuranta ja kehittyminen tuli myös hyvin dokumentoiduksi.” – Juoksukoulun osallistuja 2023 –
Juoksukoulun palautekyselyyn 2023 vastattiin nimettömänä, siksi kommentoijan nimeä ei ole näkyvillä.