Purentaelinfysioterapia ja -hieronta

Hampaiden narskuttelu öisin eli bruksaus, purentalihasten jännittäminen päivisin ja niska-kaula-hartiaseudun kireydet aiheuttavat monille pään, leukojen ja niskan alueen kipuja. Kireät purentalihakset häiritsevät myös leukanivelten toimintaa ja saattavat aiheuttaa leukanivelen liikerajoituksia ja vaikeuttaa suun aukaisemista. Myös huimaus ja päänsäryt, varsinkin aamuisin, migreeni, kasvojen puutuminen ja pistely, korvan särky sekä palan tunne kurkussa voivat olla purentaelimistön jännityksestä johtuvia. Purentaelinfysioterapialla ja -hieronnalla voidaan helpottaa näitä oireita. Lue kuvan alta lisää.

Purentalihasten hieronnassa käsitellään lempeästi ylärintaranka, rintakehä, kaularanka, niska ja purentalihakset. Purentalihakset käsitellään sekä ihon pinnalta että kertakäyttöhanskojen kanssa suun sisältä. Pään alueen fascia ja kallon sauma-alueet käsitellään purentalihasten hieronnan yhteydessä. Myös kieliluun ympärys ja suunpohjan rentouttaminen huomioidaan käsittelyn aikana. Kallonpohjan lihasten käsittelyn aikana saadaan myös aktivoitua vagushermoa eli elimistömme rauhoittajahermoa.

Tarvittaessa leukaniveltä voidaan myös mobilisoida, jos pelkällä hieronnalla ei saada riittävästi apua esimerkiksi suun avautumiseen. Fysioterapeutilta saat myös ohjeita kotiharjoituksiin, joiden tarkoituksena on tehostaa hieronnan ja hoidon vaikutusta. Kotiohjeet voivat tilanteesta riippuen sisältää niska-hartiaseudun harjoitteita, suu- ja kielijumppaa, hengitysharjoituksia tai hermoston vireyttä tasaavia harjoitteita.

Katso video purentalihasten hieronnasta.

Katso vapaat ajat ja varaa omasi